30% تخفیف روی همه ی آموزش ها

کد تخفیف: hamyar

محبوبه عبداللهی

  • مدرس دانشگاه
  • مدرس برگزیده ی المپیادهای بیوشیمی
  • دانشجوی دکترای بیوشیمی

سرکار خانم محبوبه عبداللهی، دانشجوی دکترای بیوشیمی و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زیست شناسی و فیزیولوژی و مدرس حرفه ای المپیادهای بیوشیمی می باشند. بیش از هفت سال سابقه تدریس در دانشگاه آزاد نجف آباد به عنوان بزرگترین واحد دانشگاهی مرکز کشور و همچنین مدارس المپیاد بیوشیمی و زیست شناسی از جمله سوابق تدریس ایشان به شمار می رود. نزدیک به ده مقاله و پروژه ی ارائه شده توسط ایشان در مجلات معتبر دانشگاه های تهران، تبریز و مشهد انتشار یافته است.

ایشان از 50 دیدگاه اخذ شده، امتیاز 5 از 5 را اخذ نموده اند

آموزش های این مدرس

آموزش زیست شناسی مولکولی
زمان آموزش: 6 ساعت و 30 دقیقه
فهرست آموزش

فصل اول :اسید نوکلئیک,کروماتین،نوکلئوزوم و کروموزوم)

  • ویژگی های ساختاری اسید نوکلئیک
  • ساختار قند 5 کربنه (ریبوز و دئوکسی ریبوز)
  • ساختار و ویژگی های بازهای آلی (پورین و پیریمیدین)
  • انواع تاتومر(انول و کتو،آمینو و ایمینو):لاکتام و لاکتیم
  • ساختار بازهای مشتق شده از آدنین و گوانین(هیپوگزانتین و گزانتین)
  • آرایش آنتی و سین
  • مشتقات نادر پورین و پیریمیدین
  • ساختار و خصوصیات نوکلئوزید
  • انواع نوکلئوزیدها
  • ساختار و ویژگی های نوکلئوتید
  • انواع پیوند در یک نوکلئوتید
  • نقش های متفاوت نوکلئوتید
  • عملکرد NTP ها(نوکلئوتید تری فسفات)
  • ساختار و ویژگی های اسید نوکلئیک( DNA و  RNA )
  • خصوصیات ساختار اول و دوم DNA انواع پیوندهای درون DNA و RNA
  • نکات تستی DNA
  •  نیروهای نگهدارنده DNA در کنار هم
  • نکات تستی پیوندهای هیدروژنی بین بازها
  • ساختار و ویژگی ها و نکات تستی B DNA
  • ساختار و ویژگی ها و نکات تستی  A DNA
  • ساختار و ویژگی ها و نکات تستی  Z DNA
  • دناتوراسیون مولکول DNA
  • اشکال فضایی و ساختارهای غیر معمول DNA
  • ساختار و خصوصیات توالی پالیندروم،توالی آینه ای،ساختمان سنجاق سریساختار صلیبی و DNA سه رشته ای و چهار رشته ای
  • انواع RNA
  • خصوصیات و ساختار mRNA (مونوسیسترونیک و پلی سیسترونیک)
  • خصوصیات و ساختار tRNA
  • خصوصیات و ساختار rRNA(ساختار برگ شبدری و ساختار L
  • معرفی و خصوصیات بازوهای (آمینو ساید، آنتی کدون ، D و TΨC  
  •  RNA های کوچک(SnRNA,scRNA,SnoRNA )
  • ساختار دوم و سوم در RNA (ساقه و حلقه،سنجاق سر,، گره های کاذب)
  • بسته بندی DNA در قالب کروموزوم:
  • اولین سطح فشردگی(دانه تسبیحی)
  • نوکلئوزموم
  • پروتئین های شبه هیستونی در باکتری
  • دومین سطح فشردگی(سولنوئیدی)
  • سومین سطح فشردگی(کرومونما)
  • سطح بعدی فشردگی Middle prophase chromatid
  • پروتئین های حفاظت کننده ساختار کروموزوم(شکل و نحوه فعالیت کاندنسین)
  • سطح بعدی فشردی(metaphase chromatid
  • کرواتید
  • فعالیت پروتئین کوهسین(نحوه تشکیل و فعالیت آن)
  • ساختار کروموزم(بازوهای کروموزومی،سانترومر؛ت
  • تمام نکات مربوط به تلومر
  • عناصر تشکیل دهنده سانترومر و ساختار کینه توکور
  • انواع کروموزوم براساس سانترومر(متاسانتریک،ساب متاسانتریک،آکروسانتریک،تلوسانتریک)
  • کروموزوم های پلی تن و لمپ براش
  • ساختار کروماتین (یوکروماتین و هتروکروماتین)
  • انواع هتروکروماتین اختیاری و اجباری وتمام نکات مربوطه
  • نحوه غیر فعال شدن کروموزوم X
  • تغییرات در دم های هیستونی:
  • هسیتون استیلاسیون و داستیلاسیون
  • متیلاسیون و فسفریلاسیون
  • نکات تستی مربوط به تغییرات دنباله های هیستونی
  • انواع توپوایزومراز در باکتری و یوکایوتها
  • و مجموعه نکات تستی

فصل دوم : همانند سازی DNA

  • نکات کلی و تستی مربوط به همانندسازی در پروکاریوتها و یوکاریوتها
  • همانندسازی در پروکاریوتها:
  • پرایمر و نحوه تشکیل آن
  • انواع DNA پلیمراز در پروکاریوتها
  • ساختار DNA پلیمراز III ( انواع زیرواحدهای آن،کمپلکس گاما،گیرنده لغزنده بتا، )
  • نحوه فعالیت DNA پلیمراز III  و نکات تستی مربوطه
  • ساختار DNA پلیمراز I( قطعه کوچک و بزرگ و نحوه فعالیت آنها)
  • ساختار DNA پلیمراز II:
  • نکات تستی مربوط به هر سه آنزیم
  • ساختار و نحوه فعالیت پروتئین SSBP
  •  نحوه فعالیت DNA  هلیکاز و نکات تست مربوطه
  • عملکرد لیگاز
  • عملکرد پروتئینDnaC
  • فعالیت آنزیم DAM متیلاز و نکات تستی مربوطه
  • کمپلکس پرایموزوم و رپلیزوم
  • مرحله شروع همانند سازی در پروکاریوتها:
  • معرفی جایگاه شروع همانندسازی و تمام توالی های آن و نکات تستی
  • بررسی مسیر شروع همانندسازی
  • مرحله ادامه همانندسازی
  • پایان همانندسازی
  • الگوهای همانندسازی برای DNA حلقوی:(تتا ، سیگما یا چرخه غلتان و D )
  • مسیر همانند سازی در یوکاریوتها:
  • مکانیسم پیچیده همانندسازی در یوکاریوتها و بررسی تمام فاکتور های مربوط به آن
  • انواع DNA پلیمراز در یوکاریوتها در همانندسازی
  • عملکرد DNA پلیمراز آلفا و معرفی و عملکرد زیر واحدهای آن
  • ساختار پرایمر ونحوه تولید شدن آن در یوکاریوتها
  • عملکرد DNA پلیمراز دلتا و معرفی و عملکرد زیر واحدهای آن
  • بررسی عامل PCNA
  • پروتئین RFC و زیرواحدها و عملکرد آن
  • عملکرد DNA پلیمراز اپسیلون و معرفی و عملکرد زیر واحدهای آن
  • عملکرد DNA پلیمراز گاما و بتا معرفی و عملکرد زیر واحدهای آن
  • بررسی عملکرد پروتئین RFC
  • بررسی فعالیت FEN1 و RNaseH
  • فعالیت DNA هلیکاز ها در همانندسازی یوکاریوتها
  • معرفی T آنتی زن
  • مهار کننده های هماندسازی
  • و مجموعه نکات تستی

فصل سوم : رونویسی

  • جدول معرفی انواع RNA
  • اصول پایه رونویسی
  • معرفی و فعالیت آنزیم RNA پلیمراز  
  • رونویسی در پروکاریوتها:
  • عملکرد و بررسی تک تک واحدهای RNA پلیمراز(α2ββʹσω)
  • انواع زیرواحد سیگما و عملکرد آنها
  • پروموتورهای پروکاریوتی
  • آغاز رونویسی
  • وظیفه فاکتور NUSA
  • پایان رونویسی(مستقل و وابسته به فاکتور رو)
  • رونویسی در یوکاریوتها
  • بررسی عملکرد انواع آنزیم RNA پلیمراز(I,II,III)
  • بررسی CTD درRNA پلیمراز II
  • شروع رونویسی با فاکتور TFIIH
  • پروموتورهای یوکاریوتی:
  • انواع پروموتور مربوط  به ژنهای نوع I  و بررسی کامل انها
  • انواع پروموتور مربوط  به ژنهای نوع II  و بررسی کامل انها(عمومی،نزدی و دور دست)
  • بررسی کامل رونویسی د ریوکاریوتها و نحوه فعالیت فاکتورهای رونویسی TF ها
  • انواع پروموتور مربوط  به ژنهای نوع III  و بررسی کامل انها
  • پروموتور در 5srRNA و مسیر رونویسی آن
  • پروموتور در Trna و مسیر رونویسی آن
  • پروموتور در U6snRNA و مسیر رونویسی آن
  • فاکتورهای طویل سازی در رونویسی
  • خاتمه رونویسی
  • آنتی بیوتیک های موثر در رونویسی
  • و مجموعه نکات تستی

فصل چهارم: تغییرات پس از رونویسی

  • تغییرات(پردازش) در tRNA پس از زونویسی:
  • برش اولیه فعالیت RnaseP و D
  • نحوه اضافه شدن توالی های خاص(CCA)
  • تغییر شیمیایی بازها(افزودن متیل و ایزوپنتیل، دآمیناسیون،سولفوراسیوت، تغییرات باز یوراسیل)
  • بررسی جز به جز پیرایش در tRNA (splicing)
  • تغییرات(پردازش) در rRNA پس از رونویسی:
  • تغییر بازها(متیلاسیون و ایزومریزاسیون به کمک snornp)
  • برش توسط انزیم های کانورتاز و ssp (نحوه تشکیل 5/8S,18S,28S )
  • پردازش رونوشت های pre-rRNA در باکتری ها
  • فعالیت مهمترین Rnase های پروکاریوتی
  • تغییرات روی mRNA پس از رونویسی
  • نحوه اضافه شدن کلاهک(ایجاد CAP1 و CAP2 )
  • نحوه اضافه شدن پلی A
  • بررسی 1)جایگاه پلی A،سیگنال پلی A و ناحیه غنی از G/U یا صرفا U و معرفی و عملکرد فاکتورهای مربوطه
  • نقش دنباله پلی A
  • نکات کامل پیرایش در mRNA
  • پیرایش وابسته به کمپلکس اسپلایسوزوم
  • پیرایش مستقل از اسپلایسوزوم نوع I و II
  • خروج RNA

فصل پنجم: جهش و ترمیم DNA 

  • بررسی کامل جهش نقطه ای(بدمعنی(تبدیل ، تغییر،حذف و اضافه)،بی معنی ،خاموش و تغییر قالب)
  • توضیح کامل جهش های کروموزومی:(حذف،مضاعف شدگی،واژگونی و جابه جایی)
  • عوامل جهش زا:
  • اشتباهات حین همانندسازی،عوامل شیمیایی:
  • بررسی کامل الکیلاسیون،دآمیناسیون،دپورانیسیون و اسیب های اکسیداتیو و عوامل درج شدنی
  • آسیب های اکسیداتیو(شکست تک رشته ای یا دو رشته ای ، ناهم خوانی ها
  • مسیر های کامل ترمیم:
  • ترمیم مستقیم
  • ترمیم استخراجی(Excision Repair)
  • الف )ترمیم با استخراج باز(BER)در پروکاریوتها و یوکاریوتها:
  • ب) ترمیم با استخراج نوکلئوتید(NER)در پروکاریوتها و یوکاریوتها
  • ترمیم نوکلئوتیدی ناهم خوان:
  • (MissMatch Repair) در پروکاریوتها و یوکاریوتها
  • ترمیم شکست دو رشته ای
  • ترمیم اتصال انتهای غیر همولوگ: NHEJ
  • ترمیم توسط نوترکیبی
  • و مجموعه نکات تستی

فصل ششم: تنظیم بیان ژن در پروکاریوتها و یوکاریوتها

  • تنظیم بیان ژن در پروکاریوتها:
  • اپران ها:
  • بررسی اپران لاکتوز در تک تک حالت ها:(وجود لاکتوز و نبودن گلوکز،نبودن لاکتوز و وجود گلوکز، وجود لاکتوز و گلوکز)
  • بررسی اپران تریپتوفان در تک تک حالت ها(افزایش تریپتوفان و کاهش تریپتوفان)
  • بررسی اپران آرابینوز در تک تک حالت ها(زیاد بودن گلوکز و کم بودن آرابینوز، کم بودن گلوکز و در دسترس بودن ارابینوز،آرابینوز و گلوکز فراوان)
  • تنظیم بیان ژن در یوکاریوتها:
  • تفاوت اساسی تنظیم بین یوکاریوت ها و پروکاریوتها
  • بررسی نواحی کنترل رونویسی:
  • توالی افزاینده
  • تنظیم رونویسی زنهای گالکتوز در مخمر
  • معرفی عوامل تنظیمی: ترانس اکتیویتو،پروتئین های سرکوبگر،واسطه گر ها و کواکتیویتور
  • بررسی پروتئین های فعال کننده و مهار کننده و نحوه فعالیت آنها
  • توضیح دمین های اتصال
  • چند پروتئین اتصالی به DNA بر اساس دمین:
  • هومئودمین،HTH ،پروتئین انگش روی و انواع ان،پروتئین زیپ لوسین،پروتئین Helix loop Helix ،
  • دمین های فعال کننده  مهار کننده
  • Enhancesome
  • مکانیسم های مولکولی فعال سازی و مهار رونویسی
  • نحوه خاموش سازی بین ژن در تلومر و سانترومر
  • تغییرات در دم های هیستونی و متراکم شدن کروماتین و کنترل عملکرد آن:
  • استیلاسیون و داستیلاسیون هیسیتون با مثال:
  • وجود توالی های شبیه توالی های خاموش کننده در مخمر
  • نقش پروتئین PRD3 در فعالیت داستیلازی هیستونی
  • کمپلکس SAGA در مخمرهیستون استیلاز
  • متیلاسیون هیستون وفسفریلاسیون
  • فعال سازی یا مهاررونویسی از طریق فاکتورهای تغییر دهنده کروماتین و مجموعه نکات تستی

فصل هفتم:ترجمه (پروتئین سازی)

  • توضیح کدهای ژنتیکی
  • کدون های خاص در میتوکندری
  • جدول فراوانی کدهای ژنتیکی
  • خصوصیات رمز ژنتیکی
  • برهم کنش کدون و آنتی کدون(بررسی جایگاه وابل)
  • مراحل سنتز پروتئین:
  • مسیرفعال شدن اسید آمینه
  • بررسی ریبوزوم در پروکاریوتها
  • سنتر پروتئین در پروکاریوتها:
  • نحوه تشکیل کمپلکس شروع و بررسی نحوه فعالیت فاکتورها
  • توضیح ناحیه شاین دالگاردو
  • بررسی اولین مرحله طویل سازی
  • بررسی دومین مرحله طویل سازی
  • بررسی سومین مرحله طویل سازی
  • بررسی خاتمه سنتز پروتئین
  • ساختار ریبوزوم در یوکاریوتها
  • نحوه سنتز پروتئین در یوکاریوتها
  • بررسی مراحل شروع سنتز پروتئین و عملکرد فاکتورهای مربوطه
  • بررسی مراحل شویل شده و نحوه عملکرد فاکتورهای مربوطه
  • بررسی مرحله خاتمه سنتز پروتئین
  • و مجموعه نکات تستی

 

پیش نمایش
آموزش بیوشیمی هورمون
زمان آموزش: 3 ساعت و 18 دقیقه
فهرست آموزش
  • هورمون ها
  • دستگاه ترشحی داخلی
  • هورمون های پاراکرین،اتوکرین و اندو کرین
  • نحوه عملکرد هورمون
  • سلول هدف
  • تعامل مناسب بیسن سلول و گیرنده
  • انواع گیرنده ها: گیرنده های روی سطح غشا و داخل سلول
  • بررسی ساختار و نحوه عملکرد گیرنده هورمون انسولین
  • طبقه بندی هورمون ها براساس نوع گیرنده
  • طبقه بندی هورمون ها براساس ترکیب شیمیایی:
  • هورمون های مشتق شده ازکلسترول:
  • هورمون های استروئیدی(گلوکوکورتیکوئیدها،مینرالوکورتیکوئیدها،آندروژن ها
  • هورمون های مشتق شده از تیروزین:
  • کاتکول امین ها
  • هورمون های تیروئیدی
  • هورمون های پروتئینی و پلی پپتیدی:
  • هرومون های: ACTH,CRH پرولاکتین،انسولین،گلوکاگون،هورمون رشدو …..
  • نحوه فعالیت هورمون های پلی پپتیدی و کاتکول آمین ها
  • جدول مربوط به پیامبرهای ثانویه و هورمون های فعال شونده یا پیامبرهای ثانویه
  • نحوه به وجود آمدن CAMP و CGMP
  • بررسی نحوه فعال شدن هورمون ها از طریق پیامبرثانویه کلسیم و اینوزیتول تری فسفات
  • نحوه فعالیت برخی هورمون ها از طریق تیروزین کیناز
  • نحوه فعالیت هورمون های استروئیدی و تیروئیدی
  • خصوصیات کلی هورمون های گروه اول و دوم
  • بررسی غده هیپوفیز و هیپوتالاموس از نظر ساختار و عملکرد
  • کنترل هورمون ها(خودتنظیمی مثبت ومنفی)
  • بررسی انواع هورمونهای آزاد کننده هیپوتالاموسی(مهاری یا تحریکی) از نظر تعداد اسید آمینه و عملکرد هورمون ها
  • بررسی جدول مربوط به انواع هورمون های هیپوفیز قدامی(از نظر سلول ترشح کننده، سلول هدف، ساختمان شیمیایی،نقش و عملکرد
  • بررسی هورمون رشد از نظر ساختار ، عملکرد، بیماری های مربوط به اختلال هورمون رشد و  نکات تستی مربوطه
  • بررسی هورمون پرولاکتین از نظر ساختار ، عملکرد، نکات تستی مربوطه
  • بررسی هورمون ACTH(هورمون محرک قسمت قسری فوق کلیه) از نظر ساختار ، عملکرد، تنظیم هومرون،بیماری های مربوط به اختلال این هورمون و  نکات تستی مربوطه
  • بررسی هورمون TSH از نظر ساختار ، عملکرد، تنظیم هورمون و  نکات تستی مربوطه
  • بررسی هورمون FSH و LH  از نظر ساختار ، عملکرد، تنظیم هورمون ها و  نکات تستی مربوطه
  • بررسی هورمون های بخش پسین هیپوفیز(ضدادراری و اکسی توسین) از نظر ساختار ، تنظیم و   نکات تستی مربوطه
  • بررسی غده درون ریز تیروئید (از نظر ساختار و سلولها)و هورمون های آن:
  • نحوه عملکرد هورمون های تیروئید T3 و T4
  • نقش و عملکرد هورمون های T3 و T4
  • بیوسنتز کامل هورمون های تیروئیدی و متابولیسم ید و ساخت تیروگلوبولین و بررسی نکات تستی مربوطه
  • عوارض حاصل از کمبود t3 و T4
  • توضیح کامل بیماری گواتر و بررسی عوامل نوثر در ایجاد گواتر
  • برسی کم کاری و پرکاری تیروئید
  • بررسی ساختار غدد فوق کلیه
  • ساختار هورمون های بخش قشری غده فوق کلیه
  • بررسی ننحوه فعالیت ،ساختار و نکات تستی هورمونهای بخش قشری(گلوکوکورتیکوئیدها،مینرالوکورتیکوئید و اندروژن ها)
  • بررسی بیوسنتز کامل هورمون های استروئیدی:
  • تولیدپروژسترون،دزوکسی کورتیکواسترون،کورتیکواسترون، آلدوسترون،کورتیزول،دهیدرواپی اندروسترون،اندروسترون و تستوسترون
  • اختلالات حاصل از نقص در بخش قشری فوق کلیه
  • عملکرد و مسیر سنتز هورمون های غدد جنسی و بررسی نکات تستی مربوطه
  • تنظیم سنتز هورمون الدوسترو(سیستنم رنین-آنژیوتانسین،فاکتور ANF و پیامبرهای ثانویه)
  • تنظیم سنتز هورمون کورتیزول
  • تنظیم سنتز هورمون های استرادیول
  • ساختارو نحوه فعالیت هورمون های بخش مرکزی غده فوق کلیه
  • بیوسنتز کاتکول آمین ها
  • تنظیم سنتز اپی نفرین
  • بیماری های مربوط به نقص در اختلال بخش مرکزی غده فوق کلیه
  • بررسی هورمون های مربوط به متابولیسم کلسیم :
  • هورمون های غده پاراتیروئید از نظر ساختار و نحوه عملکرد،تنظیم  و بررسی نکات تستی
  • ویتامین D  و کلسی تریول از نظر ساختار و نحوه عملکرد،تنظیم  و بررسی نکات تستی
  • کلسی تونین از نظر ساختار و نحوه عملکرد،تنظیم  و بررسی نکات تستی
  • بررسی هورمون های گوارش از نظر ساختار و عملکرد(انسولین،گلوکاگون،سکرتین و گاسترین) و بررسی نکات تستی
  • انوا پروتئین های حامل مربوط به هومرون ها
  • هورمون های دیابتوژن
پیش نمایش
آموزش بیوشیمی ویتامین
زمان آموزش: 2 ساعت و 47 دقیقه
فهرست آموزش
  • انواع ویتامین
  • ویتامین های محلول در چربی:
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین A و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ویتامرهای ویتامینA(رتینول،رتینال، رتینالدهید)
  • ایزومرهای ویتامین A
  • ترکیبات دارای فعالیت ویتامین A (کارتنوئیدها، رتینوئیدها)
  • نحوه تشکیل ویتامین A از بتا کاروتن
  • مسیر جذب ویتامین A
  • نقش فیزیولوژیک ویتامین A و منابع
  • عوارض کمبود و سمیت ویتامین A
  • نقش ویتامین A در بینایی
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین D و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ساختار و نحوه تولید ویتامین D منشا گیاهی و حیوانی
  • تبدیل ویتامین D به کلسی تریول
  • عملکرد و نقش ویتامین D
  • عوارض حاصل از کمبود و سمیت ویتامین D(هیپوویتامینوز و هیپر ویتامینوز)
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین K و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • انواع ویتامرهای ویتامین K (فیلوکینون، منا کینون، منادیون)
  • نقش فیزیولوژیک ویتامین K (پروتئین های انعقاد خون
  • نقش ویتامین k در سنتز گاما کربوکسی گلوتامات
  • برخی پروتئین های تحت اثر کربوکسیلاسیون وابسته به K :
  • منابع، مسیر جذب و انتقال ویتامین K
  • عوارض کمیود و سمیت ویتامین K
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین E و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ساختار های توکوفرول و توکو تری انول ها
  • ویتامرهای ویتامین E
  • نقش فیزیولوژیک ویتامین E و منابع این ویتامین
  • میانکنش بین سیستم آنتی اکسیدان فعال در فاز لیپیدی(غشای سلول) و در فاز آبی(سیتوزول)
  • مسیر جذب، انتقال و دفع ویتامین E
  • عوارض کمبود و سمیت ویتامین E
  • آلفا لیپویئیک اسید:
  • ساختار و نقش عملکرد آلفا لیپوئیک اسید
  • ویتامین های محلول در آب:
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین B1 و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ساختار ویتامین B1
  • نحوه جذب ویتامین B1 در غلظت پایین و بالا
  • عملکرد و فعالیت ویتامین B1
  • TPP حاصل از B1 : نقش کوآنزیمی در:(در دکربوکسیلاسیون اکسیداسیون آنزیم های مربوطه)
  • عوارض کمبود و سمیت ویتامین B1
  • منابع ویتامین B1
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین B2 و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ساختار حلقه آلوکسازین- ایزوآلوکسازین –فلاوین وریبوفلاوین
  • نحوه تولید FMN و FAD و نقش کوانزیم آنها
  • عوارض کمبود ویتامین ریبوفلاوینی
  • نکات تستی مربوط به ویتامین B2
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین B3 و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • بررسی اختار ویتامین نیاسین یا B3
  • نقش نیاسین در NAD و NADP و نحوه تشکیل آنها
  • عوارض کمبود ویتامین B3
  • منابع-روش اندازه گیر-هیپر و هیپوویتامینوز
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین B6 و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • بررسی ساختار ویتامین B6
  • انواع ویتامیرهای B6 همراه با ساختار آنها(پیرودوکسال-پیرودوکسین و پیرودوکسال فسفات)
  • عملکرد و فعالیت ویتامین b6
  • عوارض کمبود ویتامین B6 و هیپوویتامینوز
  • نقش ویتامین B6 در سنتز سیستاتیونین
  • منابع و روش ندازه گیری
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین B12 و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • بررسی ساختار ویتامین B12
  • انواع ویتامرهای ویتامین B12 (متیل کوبالامین-هیدروکسی کوبالامین-ادنوزین کوبالامین-سینوکوبالامین و اکوکوبالامین
  • فعالیت و عملکرد ویتامین B12 و ویتامرهای آن
  • نحوه جذب ویتامین B12
  • عوارض کمبود ویتامین B12
  • نحوه ایجاد کمخونی مگالوبلاستی
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین B9 و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ساختار ویتامین B9 یا اسید فولیک
  • انواع ویتامرهای ویتامین B9 (تتراهیدروفولات به همراه ترکیبات تک کربنه متیل-فرمینوو….)
  • مسیر بیوسنتز تتراهیدروفولات
  • فعالیت و عملکرد تتراهیدروفولات و اسید فولیک
  • نحوه جذب اسید فولیک و منابع آن
  • مهارکننده های متابولیسم فولات
  • ارتباط ویتامین B12 و کاهش اسید فولیک
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین B5 و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ساختار شیمیایی پانتوتنیک اسید
  • نقش ویتامین b5 یا پانتوتنیک اسید در تشکیل کوآنزیم A و ACP
  • مسیر بیوسنتز COA
  • عملکرد و فعالیت کوآنزیم A
  • ساختار و نقش ACP
  • عوارض حاصل از کمبود ویتامین B5
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین Cو مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • بررسی ساختار ویتامین c و انواع ویتامرهای آن
  • عملکرد و فعالیت ویتامین C (آسکوربیک اسید) و چگونگی نقش آن در فعالیت آنزیم های خاص
  • عوارض کمبود ویتامین c و هیپرویتامینوز
  • مسیر جذب- منابع – روش اندازه گیری و مهارکننده های ویتامین C
  • بررسی ساختمان و ویژگی های ویتامین H و مشتقات آن و بیماری ها و نکات تستی مربوطه:
  • ساختار ویتامین H یا B8 (بیوتین)
  • عملکرد و فعالیت بیوتین
  • ساختمان بیوتین، بیوسیتین و کربوکسی بیوتین و فعالیت آنها
  • مهارکننده بیوتین و مهارکننده ها ومسیر جذب ان

 

پیش نمایش
آموزش بیوشیمی ۲
زمان آموزش: 7 ساعت
فهرست آموزش

درس اول : متابولیسم کربوهیدرات

  • تعریف متابولیسم(آنابولیسم ،کاتابولیسم و آمفی بولیک)
  • ارتباط کاتابولیسم و آنابولیسم
  • سه حالت واکنش در سلول
  • نقش ATP
  • مسیرهای تولید ATP :(کاتابولیسم گلوکز):
  • بررسی تک تک مراحل گلیکولیز همراه با نکات تستی
  • ویژگی های آنزیم هگزوکیناز و گلوکوکیناز
  • بررسی مسی راپاپورت شنت
  • تنظیم آنزیم پیروات کیناز
  • سرنوشت پیروات در شرایط بی هوازی:
  • مسیر تولید لاکتات
  • مسیر تولید اتانول
  • اثر پاستور
  • کمپلکس پیروات دهیدروژناز
  • واکنش های مربوط به کمپلکس پیروات دهیدروژناز
  • تنظیم پیروات دهیدروژناز
  • بررسی تک تک مراحل چرخه کربس یا اسید سیتریک همراه با نکات تستی
  • آنزیم سوکسینات دهیدروژناز
  • ارتباط کربس با کاتابولیسم اسید آمینه
  • ارتباط کربس و بیوسنتز اسیدهای چرب
  • بررسی تک تک مراحل گلوکونئوژنز همراه با نکات تستی
  • سوبستراهای گلوکونئوژنز
  • تبدیل گلیسرول به گلوکز
  • پروپیونیک اسید و مسیر گلوکونئوژنز
  • چرخه کوری و آلانین
  • تنظیم گلوکونئوژنز و گلیکولیز
  • متابولیسم فروکتوز
  • بیماری های عدم تحمل ارثی به فروکتوز
  • متابولیسم گالاکتوز و بیماری های مربوطه
  • متابولیسم مانوز
  • بررسی تک تک مراحل مسیر پنتوز فسفات همراه با نکات تستی
  • مسیر گلوتاتیون پراکسیداز
  • مسیر های انتقال NADH از سیتوپلاسم به میتوکندری: شاتل مالات آسپارتات و گلیسرول فسفات
  • متابولیسم گلیکوژن
  • بیوسنتز گلیکوژن(گلیکوژنز) همراه با تنظیم آن
  • فعالیت آنزیم شاخه ساز
  • تجزیه گلیکوژن(گلیکوژنولیز) همراه با تنظیم آن
  • فعالیت آنزیم گلوکان ترانسفراز و شاخه شکن
  • بیماری های ذخیره گلیکوژن
  • ساختار پروتئین کیناز
  • آنزیم های فعال شده با فسفریلاسیون و دفسفریلاسیون
  • ارائه نکات تستی برای کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

درس دوم : متابولیسم لیپیدها

  • تجزیه تری گلیسریدها
  • نحوه انتقال اسید چرب به صورت آسیل به داخل میتوکندری همراه با نکات تستی
  • مسیر بتااکسیداسیون:
  • بررسی تک تک مراحل بتا اکسیداسیون (اسیدچرب اشباع و زوج کربن)همراه با بیان نکات تستی
  • انواع ایزوآنزیم های آسیل کوآ دهیدروژناز
  • تنظیم مسیر بتا اکسیداسیون
  • بتا اکسیداسیون درون پراکسی زوم
  • مسیر بتااکسیداسیون اسید چرب اشباع و فرد کربن
  • متابولیسم پروپیونیل کوآ
  • مسیر بتااکسیداسیون اسید چرب های غیر اشباع
  • بررسی مسیر آلفا اکسیداسیون همراه با نکات تستی
  • بررسی مسیر امگا اکسیداسیون همراه با نکات تستی
  • بیوسنتز اسیدهای چرب:
  • طریق انتقال آسیل کوآ از میتوکندری به سیتوپلاسم
  • بررسی تک تک مراحل بیوسنتز اسیدهای چرب همراه با نکات تستی
  • کمپلکس آنزیمی استیل کوآ کربوکسیلاز
  • تنظیم آنزیم استیل کوآ کربوکسیلاز به صورت آلوستریک و کوالانسی
  • بررسی تک تک مراحل انجام شده توسط کمپلکس آنزیمی FAS
  • مسیر بیوسنتز اسیدهای چرب بلند زنجیر
  • سنتز اسیدچرب فرد کربن
  • بیوسنتز اسید های چرب دارای یک پیوند غیر اشباع
  • مسیر بیوسنتز تری گلیسریدها همراه با نکات تستی
  • تنظیم سنتز تریگلیسرید با انسولین
  • بیوسنتز اتر فسفو لیپید همراه با نکات تستی
  • مسیر بیوسنتز فسفولیپیدها همراه با نکات تستی به روش SALVAGE :
  • بیوسنتز (فسفاتیدیل کولین ، فسفاتیدیل اتانول آمین)
  • مسیر بیوسنتز فسفولیپیدها همراه با نکات تستی به روش DENEVO  )بیوسنتز فسفاتیدیل کولین)
  • مسیر بیوسنتز فسفاتیدیل اینوزیتول ، فسفاتیدیل سرین ، کاردیولیپین
  • مسیر بیوسنتز اسفنگولیپید همراه با نکات تستی
  • بیوسنتز اسفنگوزین
  • بیوسنتز سرآمید
  • بیوسنتز اسفنگو میلین
  • بیوسنتز سربروزید
  • بیوسنتز گانگلوزید
  • بیوسنتز گلوبوزید
  • بررسی مسیر بیوسنتز کلسترول همراه با نکات تستی:
  • تشکیل واحدهای ایزوپرنوئید
  • ایجاد اسکوالن
  • تشکیل لانوسترول و درنهایت تشکیل کلسترول
  • تنظیم HMG ردوکتاز
  • بیوسنتز اجسام کتونی
  • ارائه نکات تستی برای کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

درس سوم : متابولیسم اسیدهای آمینه و پروتئین

  • آنزیم های پروتئیناز و پپتیداز
  • روش های متفاوت کاتابولیسم پروتئین ها
  • مسیر ترانس آمیناسیون همراه با نکات تستی
  • مسیر دآمیناسیون اکسایشی همراه با نکات تستی
  • دآمیناسیون غیر اکسایشی
  • اسیدآمینه های قند ساز و کتون ساز
  • ارتباط اسید امینه و چرخه کربس
  • بررسی کاتابولیسم اسیدآمینه ها تولید کننده همراه با نکات تستی:
  • کاتابولیسم آلانین
  • کاتابولیسم سرین
  • کاتابولیسم گلیسین
  • کمپلکس شکافنده گلیسین
  • کاتابولیسم تره اونین
  • کاتابولیسم سیستئین و بیماری های مربوطه
  • کاتابولیسم  سیستین
  • کاتابولیسم گلوتامین
  • کاتابولیسم گلوتامیک اسید
  • تولید گاما آمینو بوتریک اسید
  • کاتابولیسم اسپارژین و آسپارتات
  • کاتابولیسم پرولین
  • کاتابولیسم آرژنین، اورنی تین و سیترولین
  • کاتابولیسم هیستیدین و تولید هیستامین
  • کاتابولیسم متیونین
  • کاتابولیسم فنیل آلانین
  • کاتابولیسم تیروزین
  • تولید ملانین
  • کاتابولیسم تریپتوفان
  • تولید سروتونین و ملاتونین
  • کاتابولیسم هیدروکسی پرولین
  • کاتابولیسم لیزین
  • کاتابولیسم اسید آمینه ها ی شاخه دار لوسین، ایزولوسین و والین
  • بیماری های مربوط به نقص آنزیمی در کاتابولیسم اسید آمینه های شاخه دار
  • بررسی بیماری های مربوط به کاتابولیسم اسید آمینه ها
  • مسیر های بیوسنتز اسید های امینه همراه با نکات تستی
  • بیوسنتز گلوتامیک اسید و گلوتامین
  • بیوسنتز آسپارتیک اسید و آسپارژین
  • بیوسنتز آلانین
  • بیوسنتز سرین
  • بیوسنتز تیروزین
  • بیوسنتز پرولین
  • بیوسنتز هیدروکسی پرولین
  • بیوسنتز سیستئین
  • بیوسنتز گلیسین
  • راههای تثبیت و مصرف آمونیاک
  • گلوتامین شکل انتقال دهنده آمونیاک در بدن
  • تولید کربامیل فسفات توسط دو آنزیم
  • بررسی تک تک مراحل چرخه اوره همراه با نکات تستی
  • ناهنجاری های ژنتیکی چرخه اوره
  • بیوسنتز کراتین
  • بیوسنتز کراتین فسفات
  • بیوسنتز S آدنوزین متیونین
  • بیوسنتز اسپرمین و اسپرمیدین
  • کاتابولیسم پلی آمین(اسپرمین)
  • متابولیسم پورفیرین و هم
  • بررسی تک تک مراحل بیوسنتز هم همراه با نکات تستی
  • مسیر بیوسنتز هموگلوبین
  • بیماری های مربوط به هموگلوبین
  • کاتابولیسم همو گلوبین (کاتابولیسم هم)همراه با نکات تستی
  • ارائه نکات تستی برای کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت


درس چهارم : متابولیسم اسید نوکلئیک

  • سنتز بازهای پورینی (DENEVO )همراه با نکات تستی
  • مسیر سنتز اینوزین مونو فسفات
  • مسیر سنتز آدنوزین مونو فسفات
  • سنتز گوانوزین مونو فسفات
  • مهار بیوسنتز نوکلئوتیدهای پورینی
  • کنترل سرعت سنتز نوکلئوتیدهای پورینی
  • تبدیل ریبونوکلئوزیدهای پورینی به مونو نوکلئوتید به روش بازیافت همراه با نکات تستی
  • بیماری های مربوط به سنتز پورین ها
  • بیسونتز نوکلئوتیدهای پیریمیدینی
  • مسیرسنتز بازهای پیریمیدین:
  • سنتز اورودین مونو فسفات
  • سنتز یوریدین تری فسفات و سیتوزین تری فسفات
  • متوتروکسات متوقف کننده واکنش احیا دی هیدروفولات
  • احیا ریبونوکلئوزید دی فسفات به 2 دئوکسی ریونوکلئوزید دی فسفات همراه با نکات تستی
  • تنظیم بیوسنتز ریبونوکلئوتیدهای پیریمیدینی و پورینی
  • مسیر سنتز پیریمیدین ( بازیافت)
  • کاتابولیسم پورین ها همراه با نکات تستی
  • کاتابولیسم بازهای پیریمیدینی همراه با نکات تستی
  • ترکیبات دفعی در جانداران متفاوت
  • بیوسنتز NAD و FAD
  • همراه با نکات تستی مناسب برای ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

 

پیش نمایش
آموزش بیوشیمی ۱
زمان آموزش: 8 ساعت و 15 دقیقه
فهرست آموزش

درس اول : کربوهیدراتها

  •  مونوساکارید ها
  •  ویژگی مونوساکاریدها
  • ساختار های خطی (آلدوز و کتوز) از تریوز،تتروز،پنتوز و هگزوز)
  • ایزومری در قندها
  • حلقوی شدن(پیرانوز و فورانوز) 
  • نوری
  • آنومرها
  • فرم D و L
  • فرم آلفا و بتا 
  • اپی مر 
  • آلدوز و کتوز
  • انواع مشتقات شش کربنه
  •  قندهای آمینه قندهای دزوکسی
  • قندهای اسیدی
  •  دی ساکارید ها
  • ساختار و ویژگی های دی ساکارید های احیا کننده
  • مالتوز
  • ایزومالتوز
  • لاکتوز
  • سلوبیوز 
  • جنتو بیوز
  • ساختار و ویژگی های دی ساکارید های غیر احیا کننده
  • ساکارز 
  • ترهالوز
  • پلی ساکارید ها و پیوند گلیکوزیدی
  • هموپلی ساکارید ها
  • هترو پلی ساکاریدها
  • هموپلی ساکاریدهای ذخیره ای
  • (ساختمان و ویژگی گلیکوژن، نشاسته(آمیاوز و آمیلوپکتین) ،دکسترین، اینولین و ….)
  • هموپلی ساکاریدهای ساختمانی
  • ساختمان و ویژگی کیتین و سلولز
  • هتروپلی ساکاریدها
  • ساختار و ویژگی اسید هیالورونیک
  • کوندروئیتین سولفات
  • هپارین
  • درماتان سولفات
  • کراتان سولفات 
  • اهمیت پلی ساکارید ها در غشای سلولی
  • کمپلکس کربوهیدرات- پروتئین
  • گلیکو پروتئین ها(ساختار و ویژگی N-LINK و O- LINK )
  • پروتئوگلیکان
  • لکتین
  • واکنش های شیمیایی قندها
  • اکسیداسیون قندها
  • ترکیب قندها با فنیل هیدرازین
  • اثر اسید و باز بر قندها
  • احیای مونوساکاریدها
  •  نکات تستی مناسب برای کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

درس دوم: لیپیدها

  • لیپیدها
  • اعمال لیپیدها
  • ساختار اسید های چرب
  • انواع اسید های چرب(اشباع،غیراشباع،ایکوزانوئیدها)
  • اسید های چرب غیر اشباع(مونوانوئیک و پلی انوئیک)
  • ساختار انواع اسیدهای چرب غیر اشباع(پالمیتولئیک،اولئیک،لینولئیک،گاما لینولنیک،آلفا لینولنیک،آراشیدونیک و ……..)
  • ایزومر هندسی در اسیدهای چرب غیر اشباع(سیس و ترانس)
  • ساختار انواع اسیدهای چرب اشباع(اسید استیک،اسید بوتریک،اسیو والریک،کاپرولیک،لوریک،میریستمیک و ……………)
  • فراوانترین اسید چرب اشباع و غیر اشباع
  • بررسی نقطه ذوب اسیدهای چرب
  • ایکوزانوئیدها(پروستاگلاندین، لوکوترین،ترومبوکسان،لیپوکسین و پروستاسیکلین)
  • ساختار،فعالیت و انواع پروستاگلاندین
  • ساختار،ویژگی و انواع ترومبوکسان
  • ساختار و کاربرد پروستاسیکلین
  • ساختار،ویژگی، کاربرد و انواع لکوترین
  • ساختر لیپوکسین
  • نام گذاری اسیدهای چرب(روش دلتا و امگا)
  • انواع لیپیدها:
  • لیپیدهای ساده:چربی(اسیل گلیسرول ) و موم
  • آسیل گلیسرول(تری آسیل گلیسرول،دی آسیل گلیسرول و مونو آسیل گلیسرول)
  • ساختار ،ویژگی و کاربرد های تری آسیل گلیسرول
  • ساختار ،ویژگی و کاربرد های ،دی آسیل گلیسرول و مونو گلیسرول
  • ساختار، ویژگی و کاربرد موم
  • لیپیدهای مرکب:
  • فسفولیپیدها(اسفنگو فسفولیپیدو گلیسروفسفولیپید)
  • گلیکولیپید و لیپوپروتئین
  • ساختار ویژگی و کاربرد گلیسروفسفولیپید
  • ساختار و ویژگی اسید فسفاتیدیک
  • ساختار،ویژگی و کاربرد انواع گلیسروفسفولیپید(فسفاتیدیل اتانول آمین،فسفاتیدیل کولین،فسفاتیدیل اینوزیتول،فسفاتیدیل سرین،کاردیولیپین ،پلاسمولوژن) و اتر لیپیدها
  • تجزیه فسفوگیسریدها به وسیله لیپاز های اختصاصی(لیپازA ، لیپاز B و ……)
  • اسفنگولیپیدها:
  • ساختار و ویژگی الکل اسفنگوزین
  • ساختار و ویژگی سرامید
  • ساختار ، ویژگی و کاربرد اسفنگومیلین
  • گلیکو اسفنگولیپیدها(سربروزید،گانگلیوزید و گلوبوزید)
  • ساختار ، ویژگی و کاربرد سربروزید
  • انواع سربروزید(گالاکتو سربروزید و گلوکوسربروزید)
  • ساختار و ویژگی گانگلیوزید
  • ساختار و ویژگی گلوبوزید
  • مشتقات لیپیدی(ترپن و استروئید)
  • ویژگی و ساختار انواع ترپن(مونو،سزکویی،دی،تری،تترا و پلی ترپن):
  • انواع مونو ترپن(ژرانیول،لیمونن،مانتول و….)
  • ساختار و ویژگی اسکوالن،فیتول،کارتنوئید،پلی پرنل،یوبی کینون)
  • ساختار و ویژگی استروئیدها
  • ویژگی و کاربرد استروئیدها(استرولها)
  • انواع استرولها(فیتوسترول،میکوسترول و……
  • ویژگی،ساختار و کاربرد کلسترول
  • لیپوپروتئین ها
  • انواع  لیپوپروتئین(شیلو میکرون، VLDL ، HDL ، LDL ، IDL )
  • ویژگی های کامل و تستی لیپو پروتئین ها(محل سنتز،لیپید اصلی،آپوی اصلی و ……….)
  • انوال بیماری های مربوط به لیپوپروتئین ها(لیپوپروتئین لیپاز فامیلی، هیپر کلسترولمی فامیلی و ….)
  • لیپیدهای آمفی پاتیک(میسل، لیپوزوم)
  • آنتی ژن های گروه خونی
  • ارائه نکات کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

ارائه نکات کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

درس سوم: اسیدهای آمینه و پپتید

  • اسید آمینه استاندارد:
  • ساختار کربن آلفا
  • علائم اسید آمینه
  • طبقه بندی اسید آمینه:
  • گروه اول: اسیدهای آمینه که گروه R غیر قطبی و آبگریز دارند:
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی( آلانین(Ala)والین(Val) لوسین(Leu) ایزولوسین(Ile) متیونین(Met) پرولین(Pro) گلیسین(Gly))
  • گروه دوم: اسیدهای آمینه دارای گروه R قطبی بدون بار:
  • ساختار،ویژگی ها ، کاربرد و نکات تستی (سرین،تره اونین،آسپارژین و گلوتامین…)
  • گروه سوم: اسیدهای آمینه دارای گروه های R بابار مثبت(بازی:
  • ساختار،ویژگی ها ، کاربرد و نکات تستی(هیستیدین، ارژنین و لیزین)
  • گروه چهارم: اسیدهای آمینه دارای گروه های R بابار منفی:
  • ساختار،ویژگی ها ، کاربرد و نکات تستی(آسپارتیک اسید و گلوتامیک)
  • گروه پنجم: اسیدهای آمینه حلقوی(آروماتیک)
  • ساختار،ویژگی ها ، کاربرد و نکات تستی(فنیل آلانین، تریپتوفان و تیروزین)
  • اسید آمینه های کمباب پروتئین:
  • ساختار،ویژگی ها ، کاربرد و نکات تستی(۵ هیدروکسی لیزین، ۴ هیدروکسی پرولین،۶ N متیل لیزین و دسموزین و ایزودسموزین)
  • اسید آمینه های غیر پروتئینی:
  •  ساختار و ویژگی های( Bآلانین، سیترولین، اورنی تین، کاناوانین ،هومو سرین، هوموسیستئین ،سیستین، D سرین، گاما آمینو بوتریک اسید……..)
  • خواص اسید ی بازی اسید آمینه ها:
  • تعریف و توضیح کاملPH ایزوالکتریک و PK
  • یونیزاسیون اسید امینه های بدون زنجیر جانبی بار دار(گلیسین)
  • یونیزاسیون اسید امینه های دارای زنجیر جانبی باردار(مانند اسید گلوتامیک و لیزین)
  • محاسبه PH ایزوالکتریک در اسید آمینه های دارای زنجیر جانبی غیر قطبی و بدون بار
  • محاسبه PH ایزوالکتریک در اسید آمینه های دارای زنجیر جانبی دارای عامل اسیدی
  • محاسبه PH ایزوالکتریک در اسید آمینه های دارای زنجیر جانبی دارای عامل بازی
  • شیمی فضایی اسید آمینه
  • واکنش های شیمیایی اسید آمینه:
  • واکنش های گروه آمینی(واکنش با نین هیدرین، واکنش با آلدهید
  • واکنش های گروه کربوکسیل (تشکیل آمید و استر و …..
  • واکنش های زنجیر جانبی آمینو اسید(ساکاگوچی،میلون،گزانتوپروتئیک و ………..)
  • تغییرات روی اسید امینه(هیدروکسیلاسیون،استیلاسیون،فسفریلاسیون،کربوکسیلاسیون،متیلاسیون و گلیکوزیلاسیون)
  • پپتیدها:
  • ویژگی ها و نکات تستی پیوند پپتیدی
  • Φو Ψ (سای و فی)
  • نحوه نام گذاری پپتید
  • ساختار وویژگی های دی پپتید کارنوزین
  • ساختار وویژگی های و نکات تستی تری پپتیدگلوتاتیون
  • ساختار وویژگی های پلی پپتید گرامیسیدین S و تیروسیدین A
  • ساختار پپتید های غیر پروتئینی(اکسی توسین، وازوپرسین
  • خواص شیمیایی پپتیدها(واکنش بیوره)
  • توضیح کامل روش های شناسایی اسید آمینه N  ترمینال( روش سانگر،روش ادمن و روش دانسیل کلراید
  • توضیح کامل روش های شناسایی اسید امینه C ترمینال(روش لیتیوم بروهیدرید و هیدرازین(واکنش آکابوری)
  • هیدرولیز ناقص زنجیر های پلی پپتید:
  • محل اثر پروتئاز های پپسین، تریپسن و کیمیو تریپسن، ترمولیزین و بروموسیانوژن روی اسید آمینه های مربوطه

درس چهارم: پروتئین ها

  • پروتئین ها
  • ساختمان پروتئین ها
  • ویژگی های ساختمان اول
  • ساختمان دوم(مارپیچ الفا و صفحات β)
  • ساختار و ویژگی ها و نکات تستی انواع مارپیچ(مارپیچ α، π، 3/10)
  • ساختار ،ویژگی ها و نکات تستی انواع صفحات β (همسو و ناهمسو)
  • توضیح کامل نمودار راماچاندران
  • ساختار ،ویژگی ها و نکات تستی حلقه ها و خمیدگی(loop و Turn )
  • ویژگی های کامل و ساختار سوم پروتئین ها
  • ویژگی های کامل و ساختار چهارم پروتئین ها
  • بررسی و نحوه برقرار شدن انواع پیوندهای پایدار کننده ساختمان پروتئین ها(پیوند های دی سولفیدی،هیدروژنی،هیدروفوب(آب گریز) و الکتروستاتیک
  • طبقه بندی پروتئین ها
  • پروتئین های ساده(کروی و رشته ای)
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی پروتئین های ساده کروی:
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی پروتئین آلبومین
  • بررسی کامل پروتئین گلوبولین(بتا گلوبولین و گاما گلوبولین)
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی بتا گلوبولینها(سرولوپلاسمین و ترانسفرین)
  • بررسی کامل هیستون ها،انواع هیستون ها
  • ساختار، ویژگی ها در پروتامین ها
  • پروتئین های رشته ای(محلول ونامحلول(اسکلروپروتئین)
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی پروتئین های رشته محلول(فیبرینوژن، اکتین و میوزین)
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی پروتئین های رشته ای نامحلول (آلفا و بتا کراتین،الاستین،فیبروئین وکلاژن و نیز بررسی بیماری های مربوط به کلاژن)
  • بررسی کامل ویژگی ها و ساختار و عملکردپروتئین های مرکب( نوکلئو پروتئین، گلیکوپروتئین، موکوپروتئین،لیپو پروتئین،کروموپروتئین،متالو پروتئین و فسفو پروتئین)
  • بررسی خواص پروتئین ها: (حلالیت، خواص آنتی ژنی و خواص الکترولیتی آنها)
  • بررسی دناتوراسیون پروتئین ها تحت تاثیر : ( حلال های آلی ، حرارت،اسید و باز و دترژنت یا سرفکتنت ها)
  • بررسی بیماری های پریونی(ژاکوب،اسکلراپی و …)
  • بررسی بیماری های آلزایمر و تالاسمی
  • انواع ناقل های پروتئینی همراه با ماده انتقالی آنها
  • پروتئین های فیزیولوژیک:
  • توضیح کامل ساختار هم
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی پروتئین هموگلوبین
  • انواع هموگلوبین
  • انتقال اکسیژن به وسیله هموگلوبین
  • منحنی تجزیه اکسیژن از هموگلوبین و نکات مربوطه به آن(اثر هیدروژن،دما CO2, و اسید 2-3 دی فسفو گلیسریک) در فشار های مختلف
  • اثر بور
  • ساختار، ویژگی ها،کاربرد و نکات تستی پروتئین میوگلوبین
  • منحنی تجزیه اکسیژن از میوگلوبین و نکات مربوطه به آن در فشار های مختلف
  • تثبیت دزوکسی هموگلوبین تحت ترکیب اسید 2-3 دی فسفو گلیسریک
  • نام پروتئین هایی که در ساختار آنها هم وجود دارد
  • پروتئین ها ی دارای فرم فریک و فرو
  • بررسی بیماری های مربوط به هموگلوبین(مت هموگلوبین، هموگلوبین M، هموگلوبین S ، کمخونی و تالاسمی)
  • پروتئین های موجود در غشا گلوبول های قرمز خون
  • ارائه نکات کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

درس پنجم: آنزیم ها

  • آنزیم ها
  •  معرفی و خاصیت آنزیم ها
  • نحوه فعالیت آنزیم ها
  • انرژی فعال سازی واکنش
  • ویژگی های کاتالیزور ها به خصوص آنزیم ها
  • طبقه بندی آنزیم ها از نظر ساختار(ساده و مرکب)
  • انواع کوفاکتورها
  • انواع کوآنزیم ونکات تستی مربوط به انها
  • انواع یون ها و فعالیت های بیولیژیکی آنها
  • طبقه بندی آنزیم ها براساس نوع واکنش کاتالیز شده
  • معرفی اکسیدوردوکتازها:(دهیدروژناز، اکسیداز،اکسیژناز،هیدروپراکسیداز و……)
  • بررسی مجزای هریک از  آنزیم های (دهیدروژنازها، اکسیدازها،اکسیژنازها،هیدروپراکسیداز ها همراه با بیان نکات تستی آنها)
  • بررسی آنزیم های ترانسفراز (کیناز، ترانس آمیناز) و بیان عملکرد و نکات تستی آن
  • نکات مربوط به کراتین کیناز
  • بررسی آنزیم های هیدرولاز (استراز،گلیکوزیداز ، آرژیناز و فسفاتاز) و بیان عملکرد و نکات تستی آن
  • بررسی و بیان عملکرد انزیم های لیاز
  • بررسی و بیان عملکرد انزیم های ایزومراز(اپیمراز،ایزومراز، موتاز و راسماز)
  • بررسی و بیان عملکرد انزیم های لیگاز
  • معرفی جایگاه فعال همراه با بیان نکات تستی
  • بیان علت پروتئینی بودن انزیم
  • بررسی ویژگی های مدل های پیشنهادی جایگاه فعال(امیل فیشر و کوشلاند)
  • عوامل محیطی موثر بر سرعت واکنش های آنزیمی(دما،PH، غلظت و قدرت یونی)
  • بررسی اثرات دما بر سرعت واکنش همراه با تفسیر منحنی مربوطه و نکات تستی مربوط به آن
  • بررسی اثرات PH بر سرعت واکنش همراه با تفسیر منحنی  مربوطه و نکات تستی مربوط به آن
  • بررسی اثرات غلظت سوبسترا بر سرعت واکنش همراه با تفسیر منحنی مربوطه و نکات تستی مربوط به آن
  • طبقه بندی واکنش های شیمیایی برمبنای سینتیکی با توجه به درجه واکنش
  • نکات مربوط به واکنش های درجه(صفر،یک،دو ،سه و یک کاذب)
  • سینتیک واکنش های آنزیمی
  • بررسی کامل معادله میکائیلیس منتون همراه با تفسیر منحنی و نکات تستی
  • شرایط رایج بین Km و S در معادله میکائیلیس منتون
  • نکات تستی ثابت میکائیلیس منتون
  • بررسی کامل معادله لینویور برگ همراه با تفسیر منحنی و نکات تستی
  • بررسی کامل معادله ادی هوفستی همراه با تفسیر منحنی
  • بررسی کامل معادله هینز همراه با تفسیر منحنی
  • بررسی کامل معادله هیل همراه با تفسیر منحنی و نکات تستی
  • مهار شدن آنزیم ها(برگشت پذیر و برگشت ناپذیر)
  • بررسی کامل مهار کننده برگشت پذیر رقابتی همراه با تفسیر منحنی و نکات تستی
  • نکات مربوط به ترکیبات مهار کننده رقابتی(سولفونیل امید، متوتروکسات ومالونات)
  • بررسی کامل مهار کننده برگشت پذیر غیر رقابتی همراه با تفسیر منحنی و نکات تستی
  • بررسی کامل مهار کننده برگشت پذیر  نارقابتی همراه با تفسیر منحنی و نکات تستی
  • مهارکننده برگشت ناپذیر(نحوه فعالیت یدواستات،ایزوپروپیل فلئورو فسفات و ……)
  • سینتیک واکنش های آنزیمی دارای دو یا بیش از دو سوبسترا
  • نحوه واکنش انزیم های دو سوبسترایی( واکنش جابه جایی تک مرحله ای منظم و نامنظم)
  • واکنش جابه جایی تک مرحله ای منظم(آنزیم مالات دهیدروژناز)
  • واکنش جابه جایی تک مرحله ای نا منظم(آنزیم کراتین کیناز)
  • واکنش جابه جایی دو مرحله ای (پینگ پونگی نحوه فعالیت آنزیم آسپارتات ترانس امیناز)
  • تعریف واحدهای فعالیت آنزیمی(بین المللی،کاتال و فعالیت ویژه)
  • توضیح مکانیسم عمل آنزیم ها از طریق کاتالیز اسید وباز،کشش ساختمانی سوبسترا، کاتالیز کوالانسی و اثرات آنتروپیک)
  • نکات مربوط به تنظیم فعالیت آنزیم ها
  • ایزوزیم ها(نکات تستی درمورد لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز)
  • تنظیم کوالان آنزیم ها
  • بیان نکات کامل تنظیم آلوستریک
  • پروآنزیم یا زیموژنها
  • ارائه نکات کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم و وزارت بهداشت

درس ششم: اسید های نوکلئیک

  • ویژگی های ساختاری اسید نوکلئیک
  • ساختار قند 5 کربنه (ریبوز و دئوکسی ریبوز)
  • ساختار و ویژگی های بازهای آلی (پورین و پیریمیدین)
  • انواع تاتومر(انول و کتو،آمینو و ایمینو):لاکتام و لاکتیم
  • ساختار بازهای مشتق شده از آدنین و گوانین(هیپوگزانتین و گزانتین)
  • آرایش آنتی و سین
  • مشتقات نادر پورین و پیریمیدین
  • ساختار و خصوصیات نوکلئوزید
  • انواع نوکلئوزیدها
  • ساختار و ویژگی های نوکلئوتید
  • انواع پیوند در یک نوکلئوتید
  • نقش های متفاوت نوکلئوتید
  • عملکرد NTP ها(نوکلئوتید تری فسفات)
  • ساختار و ویژگی های اسید نوکلئیک( DNA و  RNA )
  • خصوصیات ساختار اول و دوم DNA انواع پیوندهای درون DNA و RNA
  • نکات تستی DNA
  •  نیروهای نگهدارنده DNA در کنار هم
  • نکات تستی پیوندهای هیدروژنی بین بازها
  • ساختار و ویژگی ها و نکات تستی B DNA
  • ساختار و ویژگی ها و نکات تستی  A DNA
  • ساختار و ویژگی ها و نکات تستی  Z DNA
  • دناتوراسیون مولکول DNA
  • اشکال فضایی و ساختارهای غیر معمول DNA
  • ساختار و خصوصیات توالی پالیندروم،توالی آینه ای،ساختمان سنجاق سریساختار صلیبی و DNA سه رشته ای و چهار رشته ای
  • انواع RNA
  • خصوصیات و ساختار mRNA (مونوسیسترونیک و پلی سیسترونیک)
  • خصوصیات و ساختار tRNA
  • خصوصیات و ساختار rRNA(ساختار برگ شبدری و ساختار L
  • معرفی و خصوصیات بازوهای (آمینو ساید، آنتی کدون ، D و TΨC
  • RNA های کوچک
پیش نمایش